IC  Design
IC Design

w e b d e s i g n   -   o n d e r h o u d   -   a d v i e s

 

 

IC Design ontwerpt websites voor particulieren, bedrijven, verenigingen en organisaties in de profit en de non-profit sector. Tegen uiterst aantrekkelijke tarieven kan een site ontwikkeld worden. Bij het maken van een site wordt veel aandacht besteed aan de wensen van de klant en, niet geheel onbelangrijk, de lay-out van de site. Een website moet per slot van rekening, naast informatie verschaffen, ook plezierig zijn om naar te kijken.

Onderhoud
Om bezoekers terug te laten keren op de website zal de content regelmatig geactualiseerd moeten worden. Indien gewenst kan IC Design uw website onderhouden. Ook websites die niet door IC Design zijn ontworpen, worden met alle genoegen en veel zorg beheerd.

Indien een klant dat wenst, kan de gehele website online onderhouden worden door middel van een zogenaamd Content Management Systeem. Dit maatpakket zal geheel database gebaseerd zijn en wordt ontworpen naar uw wensen.

Toegankelijkheid
Steeds meer ouderen en visueel gehandicapten surfen rond op het Internet. Maar ook mensen die last hebben van RSI, willen graag uw website bezoeken. Daarom besteedt IC Design veel aandacht aan de toegankelijkheid van uw website. Dit wordt ook wel Usability en Accessability genoemd. Daarnaast voldoen de sites die IC Design maakt aan de W3C-standaarden (gevalideerde CSS en (X)HTML-code) en ziet uw website er zowel in Mozilla Firefox als in Internet Explorer hetzelfde uit.

Domein en Hosting
Snel gevonden worden door uw doelgroep op internet is belangrijk. Dat kan het beste door een duidelijke domeinnaam te registreren. IC Design kan de domeinregistratie en webhosting regelen voor u.

Portfolio
In het korte bestaan van IC Design zijn al enkele sites ontworpen en de komende tijd zal het portfolio zich alleen maar uitbreiden. Hieronder een overzicht van lopende en reeds afgeronde projecten. Daarnaast zijn in het overzicht ook de onderhoudsprojecten opgenomen.

 

 

 

Huidige projecten

Momenteel zijn er geen lopende projecten. Wilt u een website laten bouwen door IC Design, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

 

 

Afgeronde projecten

Vriendjespolitiek.net Vriendjespolitiek.net

De verkiezingen in Nederland zijn sinds 1998 (en op papier sinds 1989) aanleiding voor websites om met behulp van een aantal vragen een stemadvies uit te brengen. De gegeven antwoorden worden hierbij vergeleken met de partijprogramma's van de diverse partijen. Met de komst van online sociale netwerken, maken veel mensen, onbewust, hun voorkeuren publiekelijk bekend. Ze laten niet alleen zien met wie ze vrienden zijn, maar ook van welke soort muziek, films, eten en zelfs merken zij de voorkeur geven.

In samenwerking met diverse faculteiten van de Universiteit van Amsterdam heeft IC Design een post-demografische applicatie ontwikkeld om een stemadvies te geven, dat gebruik maakt van online sociale netwerken. Hierbij wordt het profiel van een persoon vergeleken met het samengevoegde profiel van vrienden van lijsttrekkers. Dit levert leuke resultaten op; zo blijkt Jan-Peter Balkenende met zijn profiel meer overeenkomsten te vertonen met de vrienden van André Rouvoet.

Op dit moment wordt de vergelijking gemaakt met 600 vrienden van een politicus. Verder zijn er nog tal van uitbreidingen te realiseren voor deze applicatie. Deze zijn beschreven in een document waarnaar de website linkt.

Status: Offline
URL: www.VriendjesPolitiek.net
Opgeleverd: juni 2008
Gebruikte techniek: PHP, een MySQL-database, JavaScript, opmaak met CSS, XHTML en AJAX
Opmerkingen: Bezoekers kunnen interacteren met de applicatie.

 

Visualisatie van de Politieke Barometer Visualisatie van de Politieke Barometer

Als er vandaag verkiezingen zouden zijn... Synovate publiceert periodiek de politieke barometer in de vorm van een tabelletje. De vergelijking is steeds ten opzichte van de vorige peiling en de laatste verkiezingen. Maar hoe verloopt de trend? In samenwerking met de Universiteit van Amsterdam is een applicatie ontwikkeld dat de politieke barometer visualiseert. In een grafiek is de trend te zien, kunnen de huidige zetels zichtbaar worden gemaakt, kan de oppositie met de coalitie vergeleken worden en kunnen alleen de coalitiepartijen bekeken worden. In de visualisatie van de Tweede Kamer zijn alle zetels ingekleurd per partij. Door een andere week te selecteren veranderen de kleuren van de zetels.

De visualisatie is gemaakt met Processing, een Java shell. De peilingen zijn ingevoerd in een tekst-bestand, dat wordt ingelezen door de applicatie. Het invoeren van de peilingen in het tekst-bestand is echter een handmatig proces, en inmiddels is de ruimte voor de grafiek te klein gebleken. Momenteel worden de peilingen niet meer toegevoegd. De bedoeling was daarnaast om de nieuwskoppen van de betreffende periode te presenteren bij de peilingen. Zo krijgt de bezoeker een nog beter inzicht in de data en de invloed van de media op het politieke klimaat van Nederland.

IC Design wil de visualisatie van de politieke barometer graag up-to-date houden. Hiervoor is het echter noodzakelijk om de applicatie door te ontwikkelen. Investeerders hiervoor kunnen zich melden bij IC Design, kijk hiervoor bij de contactgegevens op de onderstaande website.

Status: Online, maar wordt niet meer bijgewerkt
URL: www.HostedSoftware.nl
Opgeleverd: december 2007
Gebruikte techniek: Processing, opmaak met CSS en XHTML
Opmerkingen: Bezoekers kunnen interacteren met de applicatie.

 

Vergelijk partijprogramma's Belgische verkiezingen Vergelijk partijprogramma's Belgische verkiezingen

De Belgische verkiezingen werden op 10 juni 2007 gehouden. In de aanloop naar de verkiezingen wilde dagblad De Standaard een website hebben waarbij de verschillende partijprogramma's doorzoekbaar zijn. Een dergelijke site is reeds ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Deze website is waar nodig aangepast en heeft een ander uiterlijk gekregen. In de database zijn alle verkiezingsprogramma's gestopt. In een redelijk korte tijd was de website operationeel.

Het mooie aan de website is dat documenten binnen een bepaald concept (zoals in dit geval verkiezingsprogramma's) doorzocht en met elkaar vergeleken kunnen worden. Door een zoekopdracht te geven ziet de gebruiker in één oogopslag hoe belangrijk het gezochte woord is. Is een bepaald onderwerp voor een politieke partij heel belangrijk? De website geeft het antwoord.

In de MySQL database zijn alle verkiezingsprogramma's, opgesplitst per alinea, opgeslagen. Op de website wordt elke alinea gerepresenteerd door een regel in een kolom. Komt het woord waarop gezocht wordt, voor in een alinea, dan wordt deze rood gemarkeerd. Door te klikken op de rode streepjes, wordt de context in de rechter kolom weergegeven. Op een alinea, in combinatie met de zoekopdracht, kan de bezoeker vervolgens ook nog een reactie achterlaten. De gehele website is AJAX-gebaseerd, waardoor de website snel kan reageren.

Status: Offline / Disconnected
URL: www.VerkiezingsKijker.be (mirror)
Opgeleverd: 1 juni 2007
Gebruikte techniek: PHP, een MySQL-database, opmaak met CSS, XHTML en AJAX
Opmerkingen: Bezoekers kunnen reageren op de zoekresultaten.

 

Doorzoek regeringsteksten Doorzoek regeringsteksten

In opdracht van de Universiteit van Amsterdam heeft IC Design een website ontwikkeld waarbij het mogelijk is om historische teksten te doorzoeken. In de gemaakte website worden diverse regeringsteksten (troonrede, regeerakkoord en regeringsverklaring) van de afgelopen jaren doorzocht. In principe is de website dusdanig gebouwd dat deze ook gebruikt kan worden voor het doorzoeken van andersoortige teksten. Denk hierbij aan jaarverslagen van bedrijven, of nieuwjaarstoespraken van een burgemeester. Door een zoekopdracht te geven ziet de gebruiker in één oogopslag hoe belangrijk het gezochte woord is. Is een bepaald onderwerp vanaf een bepaald jaar plotseling heel belangrijk? De website geeft het antwoord.

In de MySQL database zijn alle documenten, opgesplitst per alinea, opgeslagen. Op de website wordt elke alinea gerepresenteerd door een regel in een kolom. Komt het woord waarop gezocht wordt, voor in een alinea, dan wordt deze rood gemarkeerd. Door te klikken op de rode streepjes, wordt de context in de rechter kolom weergegeven. Op een alinea, in combinatie met de zoekopdracht, kan de bezoeker vervolgens ook nog een reactie achterlaten. De gehele website is AJAX-gebaseerd, waardoor de website snel kan reageren.

Status: Disconnected
URL: staff.science.uva.nl/~jbootsma (mirror)
Opgeleverd: 21 april 2007
Gebruikte techniek: PHP, een MySQL-database, opmaak met CSS, XHTML en AJAX
Opmerkingen: Bezoekers kunnen reageren op de zoekresultaten.

 

Verkiezingsvergelijker Verkiezingsvergelijker

In opdracht van de Universiteit van Amsterdam heeft IC Design een website ontwikkeld waarbij het mogelijk is om het regeerakkoord te vergelijken met de partijprogramma's van de coalitiepartijen. De content van de website is als XML-bestand aangeleverd door een politicoloog. In dit bestand is tevens aangegeven hoe de drie partijen scoren op de uitgelichtte onderwerpen.

Om de verschillende teksten beter te kunnen begrijpen, is het ook mogelijk om de tekst in de context van het gehele document te lezen.

Status: Offline / Disconnected
URL: www.verkiezingsvergelijker.nl (mirror)
Opgeleverd: 12 februari 2007
Gebruikte techniek: XML in combinatie met PHP, opmaak met CSS

 

Finesse Keukens Finesse Keukens

Voor keukenbedrijf Finesse Keukens te Nieuw-Vennep heeft IC Design een website gebouwt. Naast bedrijfsinformatie, kunnen bezoekers ook diverse albums met foto's van keukens bekijken. De website beschikt over een contactformulier dat met AJAX werkt. Ook een groot deel van het Content Management Systeem (CMS) werkt met AJAX. Door het gebruik van AJAX wordt een optimale gebruikerservaring gecreëerd.

Status: Offline
URL: www.FinesseKeukens.eu
Opgeleverd: 13 oktober 2006
Gebruikte techniek: PHP, een MySQL-database, opmaak met CSS, XHTML en AJAX

 

Activiteiten Team Getsewoud Activiteiten Team Getsewoud

Het Activiteiten Team Getsewoud (Nieuw-Vennep) organiseert regelmatig activiteiten voor de jeugd en bewoners van nieuwbouwwijk Getsewoud. Om zich beter te kunnen profileren en interactie met de doelgroep mogelijk te maken is IC Design momenteel bezig met de ontwikkeling van een website. De site krijgt, naast een Content Management Systeem om de site te beheren, ook een agenda, verslagen-, nieuwsberichten- en fotopagina, links naar andere websites, gewone pagina's en een forum.

Status: Vervangen
URL: www.ActiviteitenTeamGetsewoud.nl
Opgeleverd: 21 april 2006
Gebruikte techniek: PHP, een MySQL-database en de opmaak met CSS
Opmerkingen: De site is online te beheren via een Content Management Systeem. Deze website beschikt over een phpBB forum.

 

Bon Tempi Logistieke Dienstverlening Bon Tempi Logistieke Dienstverlening

Bon Tempi Logistieke Dienstverlening b.v. ("Bon Tempi") uit Nijkerk (Gld.) heeft IC Design gevraagd een "e-Business" applicatie te bouwen om de huidige processen te ondersteunen en waar mogelijk te verbeteren. Onder "e-Business" wordt verstaand "zaken doen met electronische middelen". Daar dit een groot project behelst is deze uitgevoerd door een multidisciplinair team van 5 mensen.

Bon Tempi is behalve snelkoerier ook gespecialiseerd in het vervoeren van waardepapieren en vervoer dat op welke manier dan ook bijzondere aandacht verdient. Denk daarbij aan het vervoeren van breekbare goederen.

In de huidige situatie bellen klanten naar Bon Tempi als ze een rit willen aanmelden. Bon Tempi noteert vervolgens alle benodigde gegevens op papier en stuurt een chauffeur onderweg. Ook voor tariefinformatie moeten de klanten contact opnemen met het kantoor. Daarnaast heeft het bedrijf een statische website.

IC Design heeft de mogelijkheden voor e-business onderzocht en uitgewerkt. Belangrijke eis bij het bouwen van de nieuwe website was dat de telefonische bereikbaarheid niet mocht verdwijnen. De nieuwe website bestaat uit een algemeen gedeelte, een klanten login en een medewerkerslogin. Klanten kunnen orders aanmelden en tariefinformatie opvragen. Medewerkers kunnen eveneens (telefonische) orders invoeren en de ritten inplannen. Ook bestaat er de mogelijkheid om ritten uit het verleden op te vragen. Daarnaast beschikt de website over een Content Management Systeem waarmee pagina´s bewerkt kunnen worden, tariefgegevens en informatie over het wagenpark kan worden aangepast en klantgegevens toegevoegd en bewerkt kunnen worden.

Naast het bouwen van de website heeft IC Design de belangrijkste bedrijfsprocessen voor en na de nieuwe website in kaart gebracht. Daarnaast is er een Marketingplan voor Bon Tempi geschreven en diverse documentatie, zoals een functioneel- en technisch ontwerp.

De website is reeds opgeleverd, echter zal deze eerst intern gebruikt worden voordat deze naar de klanten gecommuniceerd wordt. U zal daarom op de website van Bon Tempi daarom nog de oude website vinden. Bekijk de demo om een indruk te krijgen van wat er gebouwd is.

Status: Offline
Filmpje: Website demonstratie (Flash)
URL: www.bontempi.nl
Opgeleverd: 27 januari 2006
Gebruikte techniek: PHP (waarvan een groot gedeelte met functions, een MySQL-database en de opmaak met CSS

 

Tsjechië Comité Hoofddorp Tsjechië Comité Hoofddorp

Ter ere van het 15-jarig bestaan van het Tsjechië Comité Hoofddorp, in december 2005, is door IC Design een website gemaakt. Hierop is voornamelijk informatie te vinden over het comité. De website is 17 december tijdens de reünie geïntroduceerd.

Status: Offline
Ontwerp: Beschikbaar
URL: TsjechieComite.nl
Opgeleverd: 17 december 2005
Gebruikte techniek: XHTML-pagina's en de opmaak met CSS. Voor het reactieformulier is PHP gebruikt.

 

SpecialThies SpecialThies.nl

Matthijs Volkers was op zoek naar een afstudeerstage. Om bedrijven en andere geinteresseerden te informeren over hetgeen hij zocht, heeft IC Design een site ontworpen. De site geeft ook informatie over de stage- en projectervaring die Matthijs tijdens zijn opleiding heeft opgedaan. Inmiddels heeft Matthijs een afstudeerplek gevonden, maar de site zal wel gewoon online blijven.

Status: Buiten gebruik
URL: www.specialthies.nl maar ook via www.stage.matthijsvolkers.nl
Online sinds: 26 september 2005
Gebruikte techniek: HTML en de opmaak met CSS

 

Keuken & Badkamer Expert Keuken & Badkamer Expert

Voor Keuken en Badkamer Expert Arend Scholten te Hoofddorp heeft IC Design een website gebouwd. Op de site staat bedrijfsinformatie en een portfolio met foto's van diverse projecten.

Status: Offline
Ontwerp: Beschikbaar
URL: KeukenEnBadkamerExpert.nl en ArendScholten.nl
Online sinds: mei 2005
Gebruikte techniek: HTML-pagina's en de opmaak met CSS, PHP-pagina voor de verzending van reacties vanaf de website
Opmerkingen: Vanaf de website kunnen bezoekers een reactie versturen naar de Keuken & Badkamer Expert. Dit wordt gedaan middels een PHP-script.

 

BruisendAdvies.nl - Fizzy Consultants BruisendAdvies.nl - Fizzy Consultants

Fizzy Consultants is een jong en vernieuwend consultantsbureau, dat bestaat uit vier gemotiveerde derdejaars studenten Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Utrecht.
De consultants hebben IC Design gevraagd om een informatieve site te ontwikkelen waarop potentiele opdrachtgevers kunnen zien welke diensten zij leveren en hoe hun aanpak is.

Status: Buiten gebruik
URL: bruisendadvies.nl
Online sinds: 27 februari 2005

 

Kajmunk.nl - Kaj Munk College Hoofddorp Kajmunk.nl - Kaj Munk College Hoofddorp

Het Kaj Munk College in Hoofddorp is een middelbareschool voor Vmbo-T, Havo en Vwo.

[versie 1] Om het onderhoud van de website te vereenvoudigen heeft IC Design een geheel databasegebaseerde site ontwikkeld. De lay-out is gebaseerd op het oude ontwerp. Het menu is ook flink onder handen genomen evenals de manier waarop de content wordt weergegeven (uit een database dus).

[versie 1.1] Sinds 15 november 2004 is het mogelijk om de dagelijkse roosterwijzigingen online te bekijken via een script dat IC Design heeft gemaakt. [versie 1.2] In het najaar van 2005 is er een inschrijfformulier ten behoeve van het jaarlijkse Lentefeest gemaakt. [versie 1.3] Voor de Open Dagen 2006 is in februari 2006 een vragenrubriek voor leerlingen uit groep 8 gelanceerd. Leerlingen uit de brugklas beantwoorden de vragen vervolgens via een afgeschermd gedeelte op de website. [versie 1.4] Begin maart 2006 is een zoekmachine ontwikkeld door IC Design waarmee bezoekers de website kunnen doorzoeken.

[versie 2] Om de school beter te profileren heeft IC Design is in samenwerking met een externe websiteontwikkelaar een nieuwe website gebouwd. IC Design heeft bij het ontwerpen van de website een adviserende rol gehad, en zich bezig gehouden met het technische (PHP) gedeelte en het omzetten van de oude website naar de nieuwe lay-out.

Status: Vervangen
Ontwerp: De oude website, welke IC Design heeft ontworpen, is gebaseerd op de toenmalige website. De huidige website is ontworpen door een externe websiteontwikkelaar.
URL: kajmunk.nl
Online sinds: De oude website, welke IC Design heeft gebouwd, was online sinds 1 september 2004; essentiele onderdelen waren al sinds 13 juni 2004 online. De huidige website is online sinds januari 2007.
Gebruikte techniek: PHP, een MySQL-database en de opmaak met CSS
Opmerkingen: De content van deze site is online te zijn beheren via een Content Management Systeem. Via een PHP-script zijn de dagelijkse roosterwijzigingen online te bekijken.

 

Jeugdkapel.nl Hoofddorp Jeugdkapel.nl Hoofddorp (v 3.0)

[versie 1] In de zomer van 2002 werd de site jeugdkapel.tk gemaakt in verband met het 25 jarig bestaan van de Hoofddorpse Jeugdkapel en de daaraan gekoppelde reünie. De reünie is geweest en de site is ondertussen doorgegroeid. Onder andere verslagen van de activiteiten die de Jeugdkapel organiseert hebben een belangrijke positie gekregen op de site.

[versie 2] Om de site een professioneler karakter te geven is besloten over te gaan naar een heus punt-nl domein. IC Design heeft in de zomer van 2003 een nieuwe lay-out ontworpen, inclusief een Content Management Systeem voor enkele onderdelen van de site. Sinds begin 2004 wordt ook de mogelijkheid geboden om op postings (op de home-pagina) te reageren.

[versie 3] De lay-out van de site was na twee jaar intensief gebruik nodig aan vervanging toe. Ook het feit dat de site niet FireFox compatible was, was een reden om een nieuwe site te maken. Op 8 juli 2005 werd daarop de vernieuwde site gelanceerd. De homepagina is overzichtelijker geworden en er is meer aandacht gekomen voor nieuws, verslagen en de foto's. Ook zijn de archieven beter toegankeijk. Om dit alles goed te kunnen beheren is er een compleet nieuw CMS gebouwd, waarmee nu echt bijna alles op de site beheerd kan worden.

Jeugdkapel.nl is momenteel de succesvolste site die is ontworpen door IC Design, met in 2005 bijna 10.000 page-views.

Status: Online
URL: jeugdkapel.nl
Online sinds: 1 september 2003
Gebruikte techniek: PHP, een MySQL-database en de opmaak met CSS
Opmerkingen: De site is online te beheren via een Content Management Systeem. Deze website beschikt over een phpBB forum.

 

SeminarTBK.tk - Word jij de baas? SeminarTBK.tk - Word jij de baas?

Voor een seminar, gehouden door eerstejaars studenten Technische Bedrijfskunde (TBK) van de Hogeschool van Utrecht op 8 mei 2003, over de carrièremogelijkheden van een afgestudeerde TBK-er, heeft IC Design ter promotie hiervan een site ontwikkeld. Na afloop van het seminar zijn nog enkele foto's online gezet.

Status: Offline
URL: seminarTBK.tk

 

Digitaalportfolio.tk van Matthijs Volkers Digitaalportfolio.tk van Matthijs Volkers

Het digitale portfolio van Matthijs Volkers is gemaakt in opdracht van de Hogeschool van Utrecht. Middels deze website kan student Matthijs Volkers aan iedereen, die geïnteresseerd is, laten zien wat hij tijdens zijn schoolcarrière heeft gedaan en doet. Een heus digitaal portfolio dus. De site bevat o.a. verslagen, opdrachten en resultaten (cijfers). Maar ook het Curriculum Vitae van Matthijs Volkers, een gastenboek en links (onder andere naar portfoliosites van medestudenten) zijn te vinden op de site. De site biedt tevens de mogelijkheid tot adverteren. Meer informatie en de voorwaarden vindt u op de betreffende site.
Digitaalportfolio.tk heeft in een periode van februari tot augustus 2003 ruim 1000 bezoekers gehad. Momenteel zijn de bezoekersaantallen lager doordat er weinig updates zijn.
Half september 2005 is de frontpage van de site geheel vernieuwd. Deze is nu in dezelfde stijl als de nieuwe website specialthies.nl.

Status: Offline
URL: matthijsvolkers.nl/portfolio

 

Jeugdkapel.tk - 25 jaar jeugdkerk Jeugdkapel.tk - 25 jaar jeugdkerk

In eerste instantie is deze website ontwikkeld ter promotie van de reünie van de Hoofddorpse Jeugdkapel in verband met 25 jarig bestaan. Via de site konden (oud)leden zich online opgeven en meer lezen over de historie van de Jeugdkapel. Later zijn ook verslagen van activiteiten die de Jeugdkapel organiseert online gekomen.
Inmiddels heeft IC Design een nieuwe site voor de Jeugdkapel ontwikkeld.

Status: Offline
URL: jeugdkapel.tk
Opmerkingen: Deze site beschikte over een forum. Deze site is gemaakt met medewerking van dhr. H. Poulssen.

 

 

 


The look makes the difference

 

 

 

Laatste update: 15 september 2013
© IC Design 2003 - 2013